Onödig info

Nu kommer onödig fakta om mig ;) Har sedan många veckor haft problem med min mage, mest tarmarna. Ska inte gå in på några detaljer... Men jag har testat omeprazol och losec. Och så har jag vart på gastroskopi, vilket va fruktansvärt obehagligt...men det gick väldigt fort och läkarna va så snälla så ;) Men inget hittades. "Det är ganska vanligt för kvinnor i din ålder att ha dem här problemen" sa doktorn bara, "och det är inget man medicinerar". "Jaha?! Och va händer nu då?" tänkte jag.

I alla fall så har jag slutat helt med laktosen och det kan ju faktiskt vara så enkelt, för det blev riktigt bra i tarmarna även om en del av mina besvär kvarstår. Jag har fått tid hos en superbra homeopat (har jag hört ;) ) om ett par månader men jag vill ju kunna ha ett någorlunda liv fram till dess. Och anledningen till detta inlägg är faktiskt att a friend of mine, tipsade om två preparat som jag börjar testa idag. Det finns många som har problem med mage-tarm och detta kan ju vara något för dem!

Jag beställde bara två av dem jag blev tipsad om. Jag beställde från Topformula. Bra priser och snabb leverans! En dag bara om man beställer tidigt!Probioplex är kapslar fullproppade med miljoners miljoner nyttiga bakterier för tarmfloran. Funkar fint även för laktosintoleranta. 1-2 kapslar om dagen. 114,- för 90 kapslar.Silicea är en gel med kisel som behandlar olika problem med magen. Den binder också gaser. 15 ml ett par gånger om dagen. 122,- för 500 ml.


Läs mer om dessa genom att klicka på länken till varje bild.

Jag hoppas detta kan hjälpa någon, inklusive mig ;)
Ha en fin dag! Själv väntar jag på en IKEA-leverans *jippie*


Svensk historia är det som gäller nästa år

Martin och DickBlev så glad imorse när jag slog på tvn och fick höra om historiesatsningen mellan Norstedts förlag och TV4. De ger ut en samling av totalt 8 böcker om svensk historia, som Dick Harrison står för, och så kommer tv4 visa en serie nästa år om detta ämne. Martin Timell kommer vara programledare, fattar jag det som. Och jag tycker han är duktig på det!

Jag har sett fram emot att veta hur det gått med detta, eftersom jag pluggat historia för ungefär 3 år sedan och då pratade Dick Harrison om detta. Jag tjatar jämt om denne Dick men jag tyckte han var en så bra undervisare och hade en sån passion för sitt yrke. Han gjorde historian levande, så man satt verkligen och lyssnade hela lektionerna.

Dessutom kommer Historiska Muséet i Stockholm att satsa på en utställning under nästa år som också har med svensk historia att göra.

Läs med om detta här:

Historiska Muséet

Tv4's storsatsning

Tävling - hos Lauras.se


Dags för tävling igen hos Lauras.se
Klicka på bilden och va med i tävlingen du också eller gå till lauras.se och kolla in webbutiken!


RSS 2.0