Lax i folie och dinkel



Så här såg min lunch ut. Lax, dinkel och sky från paketet som jag hade laxen i.

Så här gör du laxen:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg upp laxfilé på folie.
Lägg på (örter/kryddor, torkade går fint! Jag hade:) basilika, svartpeppar, salt, timjan, smör och pressad citron.

Snåla inte
på något ;) Blir godare sky sedan att ha på maten.

Stäng foliet så det blir som ett paket.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

Dinkel tillagar du som det står på paketet. Det tar ca 25-30 minuter att tillaga det så smartast att börja med dinkel. Eller ta ris istället.

Sen är det bara att lägga upp på tallriken och njuta :) Ca 130 % av dagsbehovet av omega3 finns i en filé så det är nyttigmat detta!



Jag gjorde en gräddfilröra till som inte kom med på bild. Den är god till all fisk eller till räkor. Så här enkel är den:

1 burk (2,5 dl) gräddfil (lätt créme fraiche går också fint)
svartpeppar
ca 1 matsked dill (finns färdighackad fryst att köpa)
pressad citron
salt
en halv finhackad rödlök

Rör ner allt och så är det klart :)

Tips: Släng i en deciliter räkor i röran. Jättegod att ha på rostat bröd!

Inte långt kvar nu!



På söndag drar vi iväg till Italien! Jag har tänkt att det är gott om tid kvar att fixa och packa... Men OJ! Det är ju bara två dagar kvar! Ska hinna städa hela lägenheten eftersom det kommer folk som skall titta på den och då är det lite skojsigt om det ser fint ut hehe. Och inte nog med det. Vi åker redan på lördag förmiddag. Så blir att lägga in högsta växeln om allt skall hinnas med. Skärpning är det som gäller och jag har gjort en liten lista på grejer jag måste göra...annars får jag inget gjort :P

Torsdagens schema:
Tvätta
Städa badrummet
Slänga sopor
Bädda och dammsuga sovrummet
Städa upp på skrivbordet

Tyvärr...inga före- och efterbilder till detta :P

Jag har lättare att få saker gjorda om de är nedskrivna och om jag berättat för någon om det... Wish me luck! :)

Bildadress: http://www.hot-screensaver.com/wp-myimages/very-cute-puppy.jpg


Veckans stereogram...v 21

Oups! Måndagens stereogram glömdes bort! Jag var hos mina föräldrar över dagen vilket tog härliga 6 timmar tur och retur :) och på kvällen jobbade jag. Så blev en lång dag! Men nu är jag fit for fight ;)

Veckans stereogram blir följande:



Nu får ni ingen hint, utan se själva ;P

Äntligen! Det vi alla (jag iaf) har väntat på :D



Natten till 17e maj hände det! Det som vi alla väntat på ;) Lalisen blev mamma! När jag fick höra att det var på g så gick jag hemma och bara väntade hehe... Tur att det äntligen är över... De som vart med om det eller sett Barnmorskorna på SVT kan tänka sig att det måste gjort väldigt ont! Tror inte man kan förstå det förrän man är där själv. Men det är ju en positiv smärta ;) Idag fick jag se (på bild alltså) lilla underverket Theo, som han får heta. Så söt! Läs och se första bilderna på honom här, nyblivne pappans blogg.

Dedicated to me

Ingen har väl missat att jag älskar rosa? I så fall vet ni det nu ;) Anna brukar säga: Du ÄR rosa. Hehe... Men jag gillar ju självklart andra färger också! Om jag nu hade lite extra cash att spendera så hade jag gärna köpt den rosa plattången från Vidal Sassoon. Så JAG :) men vi ska ju till Italien om en vecka så jag får hålla mig... Kanske hittar jag massa fint där :)


Rosa plattång, Vidal Sassoon, eleven.se 399,-



Brittans nya parfym fastnade jag också för... lite lik hennes första som redan står i bokhyllan här hemma :) Jag tycker hon lyckats bättre med parfymer än många andra kändisar... Men ska jag vara ärlig så tror jag inte att det är de som tar fram dem :P  .. Men är det en god doft så struntar jag egentligen i om det är Britney eller J.Lo som står för parfymen. Jag har iaf fastnat för brittans... fina omslag också!

Britney Spears nya parfym Believe, beautyplanet.se 249,- för 50 ml


Bebis, pilatesboll och lite vardag

Det tog ett tag för mig att fatta hur jag skulle logga in på nya bloggen... eller vad det nu är som hänt hihi. Fick nyss veta att min kompis bebis är på väg :D jag säger inget mer om det... hon vill nog berätta om det själv sedan ;) Är så glad bara! 4 st jag känner ska ha bebis i år! Nej jag känner mig inte alls utanför :)


Jag fick äntligen min pilatesboll och träningsset som ingår i prenumerationen på ToppHälsa. En av mina favvotidningar ;) Även om jag inte tillämpar det jag läser så är det en bra tidning ;P

Dagens schema ser ut på följande vis:
Laga mat
Diska
Bädda
Plocka upp lite överallt

(märligt vad det är lätt att slänga saker runt omkring men inte plocka upp efter sig... :P)

Sen blir det nog lite fredagsmys :)
Jag har tagit ledigt på fredagar...min favvodag!
Tur att man har ett sånt jobb så man kan skjuta upp det till helgen hehe

Men nu: tillbaka till verkligheten!


Veckans stereogram...v20 - Dedicated to brorsan

Jag orkar inte vänta till måndag... ;)

image145

Tänker på brorsan när jag ser denna :) Undrar varför ;P

Nu ska jag fortsätta att njuta av en rastlös men skön söndag :)

The result

Så här blev bullarna när de kom ut ur ugnen:

image144

Jättegoda, men oh så onyttiga :)

Brödbak

image143

Nu håller jag på att baka bröd! Hurtigt det låter eller hur? ;P Jag köpte för ett tag sedan Finax Brödmix: Brytbröd. Nu äntligen har jag fått tummen ur och provar det. Lite kuligare än att köpa färdigt! Man har något att göra och så känns det lite nyttigare med hembakat (även om det knappt är något nyttigt i själva brödet egentligen :P). Men det känns ju lite nyttigare hehe.

Resultatet får ni förhoppningsvis se sedan! Beror på om det blir snyggt på bild eller inte :P nej jag bjuder självklart på en bild även om det blir en stor klump ;)

Bild från finax.se

Veckans stereogram...v19

Redan tisdag! Vad tiden går fort! Helgen bara rusade iväg! Stereogrammet denna vecka valde jag för jag tyckte det var lite annorlunda. Kul att se olika sortsers ;)

image142

Här hemma förbereder jag mig för vår europatripp med Italien som mål. Vi tänkte köra lite som vi känner för och då tänkte jag att det kan vara bra att ta med diverse användbara saker som: plåster, plastbestick, papptallrikar och annat. En termos kanske kan vara bra också... och varma koppen haha. Nej allt behöver man ju inte ta med... Jag spanar lite på nätet efter kul saker man kan ta med :) Någon som har nåt tips?

RSS 2.0