Chokladfondue


Detta tänkte jag och Mr D ägna oss åt snart.... Visst ser det ut att bli en trevlig kväll? :) Han fick en sånhär fundue-grej i present för ett tag sedan och jag har velat prova länge, men har inte hittat så fina jordgubbar...förrän idag! Ica hade jättefina, stora, från Holland... Det får duga ;) Inget går ju egentligen upp mot våra svenska...

image141

Middagen blev: Gräddstuvad potatis med dill och lök i, köttfärs till det... Godare och enklare än det låter ;) Jag var på riktigt matlagarhumör idag. Måste vara värmeböljan som slagit till :) Så mycket energi man får bara av att vara ute en liten stund! Igår gjorde jag hemmalagad pizza och kladdkaka. Väldigt uppskattat här hemma ;) Hehe... Nu är det bäst att hugga in på jordgubbarna.

Hejs!

Veckans stereogram...v18

Måndag igen! Ni vet vad det betyder ;) Hmm...man kan nog gissa vad stereogrammet denna vecka föreställer.... Jag tyckte den var cool! Även om det kanske inte riktigt är min grej...

image140

Hade jag inte dedikerad förra veckans bild till Amoz så hade jag gjort det denna vecka...men jag tror inte detta är hans "kind of cup of tea" (Yrrol :P)


Skäm bort din gnagare!

Japp! Det gjorde jag i fredags! Min svärmor hade tipsat om en djuraffär lite utanför Karlstad som hade lite fler hamstertillbehör, än den jag köpte min hamster från. Jag tog bilen och drog dit för att se med egna ögon. Oj vad mycket roligt det finns :) När jag hade hamster för ett par år sedan så hade jag ingen aning om hur mycket som egentligen finns! Men tyvärr så hade inte min lön trillat in på kontot än... Helst vill jag ha en större bur...typ en med 3 våningar! Honey (min hamster) älskar att klättra och utforska, så hon hade älskat att ha en gigantisk bur :) Men det får bli framöver...kanske när vi flyttat till större...då kan ju hon också få flytta till lite större ;) Det fanns som sagt en hel del kuliga saker att välja mellan... i trä. Hamstern är ju en gnagare och då kan det vara bra att tänka på att det är nyttigare för den att gnaga i trä än i plast ;) Detta köpte jag:

Ett litet hus:



Och en klättervägg:



Hon blev så nyfiken och glad och började genast kika runt och se vad det var för nytt som hade kommit hihi. När hon spanat in huset så gick hon till matskålen och plockade med sig så mycket mat hon kunde och bar iväg det till huset. Så sött ^^

Bilder från www.trixie.de

Potatissallad

I helgen har det vart full rulle. Nu snackar jag fredag-söndag... Söndagen har iofs bara börjat men jag vet att det kommer vara fullt upp ;) Det blev bland annat grillning och jag vill tipsa om en god potatissallad som jag gjorde. Med lite hjälp från Lalisen, såklart ;) Hon är så duktig på mat! Jag är lite överkänslig mot laktos och gluten har jag märkt...så för att undvika att få en jobbig mage så tänkte jag prova att göra en egen potatissallad, utan laktosen...

Det blev såhär:

Kokt potatis (jag använde en fast sort) som svalnat
"Osthyvlad" gurka
Finhackad lök (jag tog vanlig gul lök, kanske godare med en mild rödlök...)
Pressad citron
Olivolja
Vinäger
Svartpeppar
Salt

Låt stå en stund och "götta till sig" ;)

Man får smaka sig fram hur mycket som man ska ta i... då blir det bäst ;)

Man kan ju ha detta som en bas och lägga till andra godsaker.. Varför inte göra en grekisk med fetaost, oliver och soltorkade tomater i? :)

Tyvärr har jag ingen bild...men den med fantasi kanske kan föreställa sig hur det blev/kommer bli ;)

Valio Vanilj Jordgubb

image134

Provade nya (?) Valio Vanilj Jordgubb inatt efter jobbet. Nyttig med Acidophilus och Bifidus i ;) Den var faktiskt jättegod! Smakade nästan precis som GBs vaniljglass med jordgubbssylt i *hihi*. Så om man är sugen på glass till frukost men vill ha något nyttigare (iaf att det känns nyttigt, rent psykologiskt :P) så prova Valios yoghurt! :)

image135
Idag var jag och Mr D och storhandlade. Älskar att storhandla! Så nu är det fullt i förråden igen ;) Jag köpte ju en brödmix som jag skall prova...men så hade jag slut på bakplåtspapper... Nu så är det införskaffat och så snart jag hinner ska jag sätta igång med storbak här ;) hehe....

Men nu ska vi iväg och vara sociala ;) Ett kompisgäng på väg...tror jag...har inte hört nåt på senaste tiden... ;P


Glad överraskning

I helgen beställde jag min äntligen min imedeen! Jag såg att Shopping4net hade bäst pris så det fick det bli. Jag kunde inte låta bli att beställa min favvomascara Lancômes l'extreme till mycket bra pris ;) Jag sparade ca 120 kr på att köpa på nätet och dessutom fraktfritt :) Idag damp paketet ner i lådan och när jag öppnar ser jag att de slängt med en söt necessär/makeup-väska och ett lipgloss från Lancôme. Så snällt ^^

image133

Traderapanik!

Hehe... Tradera är jättebra tycker jag! Nu fick jag ett ryck och bjöd på en del grejer...men kom på att det inte skulle va sådär jättesmart om jag nu "vinner" på det jag bjudit :/ hehe... okej, jag tjänar ju på det, men vet inte om min man blir så glad hehe ;) Aja.. får hålla tummarna att det går bra ändå ;) Hmm...kanske skulle jag sälja lite jag med... Jag sålde en tågbiljett och det gick smidigt :)

Almondys Cheesecake Lemon

image132

I helgen provade jag en av Almondys nyheter: Cheesecake med citron. Jag har gått och kärat ner mig i Lemon Curd sen jag var i England...men inte kunnat hitta något i Sverige som smakar lika gott... Jag tänkte att jag skulle bli lite besviken...men tvärtom! Cheesecaken var jättegod! Den ska vara helt tinad...då är den godast, enligt mig ;)

Igår köpte jag en brödmix som jag ska prova... Håll utkik ;)

Funderingar


Jaha då sitter jag här vid datorn igen efter ett härligt städpass. Älskar verkligen mitt jobb ;) muahahaa... Börjar mer och mer kännas som ett nattjobb än ett eftermiddagsjobb... Har eventuellt ett dagjobb på g...man kan ju alltid hoppas :)

På väg hem i pärlan (vår bil alltså :P) så satt jag och funderade på diverse saker... Finns liksom inte så mycket annat att göra när man kan den vägen utan och innan... men i alla fall så tänkte jag ha en tävling på bloggen, typ som den de har i Vaken i P3 och P4. Steg för steg heter den. Går ut på att gissa rätt helt enkelt. Man får några ledtrådar och den som lyckas gissa rätt vinner... Det jag funderar på att göra är ungefär samma...att jag ger en ledtråd per dag i en vecka och om jag får in massa rätta svar så drar jag ett i slutet på veckan... Man kan gissa redan efter första ledtråden...är svaret rätt ja då är det bara att gratulera. Jag vet inte vad jag skall ha för pris, men det ger sig. Ska knåpa ihop nåt klurigt hehe ;) Men sno inte min idé nu! ...som jag så fint snodde från Vaken :)

Det är faktiskt rätt så skönt att sitta uppe en stund efter jobbet. Är man kvällsmänniska så är man ;) Lugnt och skönt! Hmm..nästan för lugnt... Jag har min hamster bakom mig som håller mig sällskap :) hon brukar gnaga på gallret eller springa i hjulet vid den här tiden...hmm...men hon verkar ha försovit sig, för jag hör inte ett ljud... Kanske ska väcka henne? ;P

image130
En annan sak jag funderade på var att göra som alla andra bloggare och lägga ut lite fler bilder
på mig ;) (tror jag bara har två på mig...på bloggen...) Att ha en egen blogg är väl rätt ego, så varför inte göra den ännu mer ego? ;P Jag har färgat ögonbrynen och snart tänkte jag klippa upp luggen och på fredag drar jag till Mammons tempel i Karlstad (alltså Köpcentrat :P). Ska se om jag hittar något fynd :) Blir ett par timmar jag kommer spendera i butikerna. Ska bland annat spana in vitrinskåp och byrå på Ikea och sängkläder på Hemtex (hoppas de fortfarande har rea) :)

Men nu gott folk så skall Madelenastumpan (som min mamma kallar mig ibland, fråga mig inte varför :P) gå och sova :) Imorgon (läs: idag) blir det nån promenad och vika tvätt och diska... Nåt av det kan jag garantera iaf :P haha. Nej nu börjar jag bli övertrött hihi, så bäst att sova ;) Nattis!


Trädgårdsfixardax?

Kikade in som hastigast på Englasshowroom.. Och vad får jag se där om inte ett så gulligt trädgårdskit! Och det bäst av allt: det var rosa! Så jag haha! Så jag tänkte att jag måste göra lite reklam för det här :)

image128


Klicka här om du vill läsa mer. Jag har inte kollat in om man kan köpa detta i Sverige... men ska ta reda på det... när jag nu hinner :)


Middagstips v 17

Här kommer ett superenkelt recept...inte så värst nyttig, men god och går snabbt att laga.

Bryn ca 500 g köttfärs. Häll i en eller två burk(ar) av Barillas pastasåser, jag rekommenderar Olive ;)
Låt det puttra en stund...

Koka pasta. Jag har fastnat för Kungsörnens nya serie "Vit fiber". Speciellt Fusilli.

image127 image126image125

Servera och ät!

Allt räcker till 4 personer...om de nu inte är hungriga som vargar...hehe
För att göra det lite nyttigt kan man servera en sallad till.

Gör som jag sagt nu så blir det gott ;)

Nu ska jag och kihlos äta ovanstående. Är så hungrig!

Eleven.se

Ännu en sajt jag gillar hehe. Eleven.se hade en del grejer som föll mig i smaken. De har mest saker inom skönhet. 

Hittade lite annorlunda parfymer. Tänk er följande dofter: jord, bubbelgum, gräs, sallad, regn, popcorn, lakrits, marshmallow, gurka och många fler! Det finns en del som jag kan tänka mig :) Lite annorlunda sådär men dofter framkallar ju även minnen och känslor...så om man har nåt fint minne till någon viss doft, varför inte ha på sig den doften å må underbart? ;P

image118image119


Library of Fragrance kostar 150,- för 30ml


Tyckte denna var söt så den får också var med ;)
image122
Makeup-väska i serien Sweet Sixteen 109,-

Nu får jag ta tag i denna dagen! Har bara hunnit snacka med pappa en halvtimma och göra detta inlägget ;) Solen skiner som aldrig förr så det blir kanske en promenad efter lunch :)


Veckans stereogram...v17 - dedicated to Amoz ;)

Jag är fast på djurtemat ;) Det finns ju så många djur också :) Ser ni vad detta är för "djur"?

image114

Får se om jag kan knåpa ihop något trevligt under veckan :)

Nu väntar sängen och en härlig måndag!
Kram på er!

Slog förresten nytt rekord i antal besökare på bloggen så nu är jag extra nöjd och glad :)

Forever 21

Det finns så mycket fint hos Forever21! Se bara på detta:





Rosa klänning med rosett $ 19.80
Gul klänning med prickar $ 27.80
Röd blommig klänning $ 19.80
Svartvit klänning $ 24.80
Enkel klänning i röd/korallaktig färg ;) $ 24.80
Vit prickig klänning $ 22.80

Man kanske skulle köpa nåt därifrån nu när dollarn inte är så dyr :)

Jag älskar klänningar som är figursydda och antingen har rak urringning eller är V-ringade.

Närmare solen för varje dag

Om cirka fem veckor drar vi till Italien och jag har inte börjat med min Imedeen än! Tur att jag kom på det nu ;) Ska se vart jag kan få bäst pris. Jag har väldigt lätt för att bränna mig och blir som en kräfta :)

image107

Jag har testat Imedeen 2 gånger tidigare och varit nöjd! Jag bränner mig inte lika lätt och får mer färg :) Eller rättare sagt: jag får egentligen inte så mycket färg men istället för att bli röd så blir det en snyggare ljusbrun färg ;)

image106


Börsen

Nu har jag fått bilden (på klänningen som jag pratade om tidigare)! Det finns en butik där jag bor som heter Börsen. De har utförsäljning, 50% på allt, även reakläder! Så jag tänkte jag kunde gå dit och se om de hade nåt trevligt. Jag är ju snart pank ändå haha, men det slutade med att jag köpte en klänning från Only, svart med skärp och små rosa hjärtan :) 130 kronor bara. Behöver tvätta och stryka den men det är en annan femma :P Najs med nån liten kofta eller nåt upptill ^^

image105

Urk

image104

Idag är Alvedonen min bästa vän :) Tur att den finns! Kom hem från mitt härliga städjobb vid två inatt... Vår andra bil startade inte och jag fick vänta på den andra och så var jag tvungen att fixa med saker hemma innan...så det blev seeeent. Hade ont i huvudet redan igår...det blev ju inte bättre om man säger så :) Sov dåligt och hade värsta mardrömmen! Haha! Så lättad jag blev när jag vaknade! *pust* Det hade vart hemskt om det jag drömde var i verkligheten!! Hmm...konstigt det där egentligen... jag har så livlig fantasi när jag sover men ska jag fantisera när jag är vaken blir det inget alls haha.

Jag hade bokat tid med en som jag skulle träffa idag kl 9.30. Jag var någorlunda vaken vid 8.30. - Jag kan sova 5 minuter till! tänkte jag... Nej...vaknade 9.35! Men det var väl kanske inte så dumt ändå... Huvudvärken hade inte gått över och jag är helt dizzy så bäst att ta det lugnt :)

Fick i alla fall halvsovit vidare till tolv och fått i mig 2 knäckebröd, vatten och en alvedon så nu känner jag mig bättre :)

Ikväll kommer svärmor så bäst att städa upp...

Hmm jag köpte en klänning igår...en kompis skulle redigera bilden åt mig men jag har inte fått den än hehe... så när jag fått den ska jag lägga ut en bild på den.

Nu blir det lite städning. Later!

Musik och känslor

Ojojoj säger jag bara! Vilka minnen man får tillbaka när man kolla gamla videos! Längesedan jag lyssnade på Lee Ryan och Blue :) Sorgliga låtar men så fina ändå på något sätt... Vet inte vad det är men jag gillar såna låtar haha. Låtar med känsla i! Första videon är Blue med Breathe Easy. Det bästa är när Lee sjunger i refrängerna och när han tar i ända från tårna ;)




Och den andra videon är med Lee Ryans låt How do I:

 

Obs! Gubben i videon mimar. Lee är alltså han i mörkblont/brunt hår ;)

Hmm... det är sjukt vad musik kan framkalla känslor! Jag visste inte ens att jag hade såna i mig haha. Tänka sig :) Spelade vissa låtar under en period i mitt liv då det var massa nytt som hände...blandade känslor...och nu när jag hör dem låtarna så kommer alla minnen och känslor fram. Både positivt och negativt... Men det positiva överväger :) Och så är ju Lee söt haha.

Snart ska jag sova... Sista chansen att röja hemma innan svärmor kommer på inspektion på torsdag hehe.

Kram och nattis! :)

Goa Jöback :)

En av mina favoritlåtar är Guldet blev till sand från musikalen Kristina från Duvemåla. Den är så fin och sorglig, precis min stil. Och Peter Jöback är ju bara för söt :) Smart drag att kombinera Jöback och denna låten :P Här kommer en video där Jöback framför låten. Lite dålig kvalitet men väl värd att se. Lyssna och njut :)




Sött

Hittade en sajt som har kul saker till bebisar, eller mest till mamman som hon kan köpa till sin bebis ;)
Sajten heter Mamagoja och har lite allt möjligt... mest kläder. Detta tyckte jag var lite gulligt:

image103image101image100image102

Shoppat på Lagerhaus

Åh det har kommit in en massa fint på Lagerhaus! Men självklart var jag nästan pank när jag steg in i butiken så det blev inte mycket handlat... Men jag köpte i alla fall ett knallrosa block och uggle-klistermärken ^^,

image94image96

Försökte mig på att göra ett kollage...men Paint är inte det bästa programmet för sånt ;) Men med lite mer tid så går det...får bli en annan gång...

Ska nog ta tag i den här dagen och rensa garderoben tror jag... hmm... något måste göras i alla fall :)
Vi ska förresten flytta till större så det kan behövas lite rensning... Hoppas på en tripp till Ikea senare i sommar :) Hoppas kan man ju alltid ;)

Hej så länge!


Veckans stereogram...v16

Dags för nästa stereogram. Oj vad tiden går fort! Det var ju inte längesen jag la in för vecka 15 :) Hoppas tiden fram till sommaren går fort och att sommaren inte tar slut så snabbt ;)

Man ser ju vad stereogramet kommer att föreställa...kanske...men jag tyckte även detta var sött så jag kunde inte låta bli att ha med det ;)

image92


Stereogram med bokstäver

Imorgon är det dags igen för veckans stereogram... Då är det bilder som gäller, men man kan även göra Stereogram av bokstäver. Hittade denna söta:

image91

I helgen träffade jag mina gamla Lundakompisar hemma hos ett par andra vänner. Vi snackade en massa å hade det trevligt :) Och igår var jag på bröllop. Bilder kommer förhoppningsvis så snart bilderna ligger på datorn ;)

Nu blir det arbete ett par timmar :(
Kram å hej ;)

Honey :)

Vet inte om jag berättat att vi fick tillökning i familjen? Den 20e mars flyttade Honey hem till oss :) 6-7 veckor gammal guldhamster. Så söt å liten :)

image88

image89image90

Sköna skor

Jag ska på bröllop på lördag och var på jakt efter ett par vita skor (jag ska ha vitt och rött på mig). Jag hittade ett par som jag gillade men självklart fanns de inte i min storlek! De fanns i en mindre och en större! Typiskt... Men i samma affär hittade jag dessa som jag inte kunde motstå ;) Jag ska inte ha dem på bröllopet men det var längesedan jag köpte skor och så var de såå söta när de stod på hyllan i sina rosa sidenband :)

image85

Det är även siden (ser det ut som iaf ;)) inuti skon! Sköna att gå i och så känner man sig som en prinsessa *smörismör* tihi! Jag älskar rosa och gulligull haha!

Och igår så anlände detta paket:

image86

Min mor hade hört att jag var på jakt efter ett par vita skor så hon åkte och köpte ett par till mig :) Vi har oftast samma smak :)

Detta fanns i paktetet och det var nästan exakt likadana skor som jag var i Karlstad och letade efter! Fast dessa var 100 kr billigare! Tack mamsen :)

image87

Bilder: Privata (som ni ser på den äckliga färgen på soffan haha).
Skor från Roots och Wildflower


Veckans stereogram...v15

Får börja med att ursäkta att jag inte la in stereogrammet i måndags som jag brukar... Det var helt bortblåst från min lilla hjärna :)

Här kommer veckans:

image82

Jag har även gjort ett eget:

image83

Hmm va gör ying&yang i mitt stereogram?! :S aja...det har inget me min bild att göra...hehe.



Du kan också göra ett på http://www.flash-gear.com/stereo.


Recept - scrappat

Ikväll blev det scrapping! Som jag sagt tidigare skall jag på bröllop i helgen och då ville brudens mamma samla ihop recept från gästerna som hon skulle göra en kokbok av. Mitt bidrag blir Kärleksmums ;) Enkelt och gott! Bakade förresten det i förrgår hehe. Men istället för att bara skriva av receptet så gjorde jag det lite roligare :) Hon skulle plasta in det tror jag... Jag har länge velat scrappa mina favoritrecept, men det blir inte av... Fast nu så har jag ju kommit igång lite :) Fick så mycket tips och idéer på mässan så nu har jag massor att prova på! Jag har fastnat för stämplar och promarkerpennor. Jag har inte fattat grejen med stämplar förrän nu haha! Det är ju jättekul med stämplar! På receptet (nedan) så har jag använt stämplar, och utstansade bokstäver som jag målat med silverpenna. Jag funderar på att lägga till något mer, men jag tar det imorgon när jag fått fundera lite ;) 

image81 

Vi får se vad nästa projekt blir :) Jag har sån lust på att skaffa en quickuts revolution... eller en silhouette (hur det nu stavas :P) men dem kostar över 1000 kr :/ aja... får nöja mig med saxen så länge haha

Imorgon (läs idag) väntar 7,5 timmars städning :) Segt...men men... får se om jag kanske hoppar på ett annat jobb som jag vet är/blir ledigt... är så trött på städning! Iaf där jag är nu...det blir aldrig rent på en fabrik!
Hur man än gör ... :( Nej inte tänka så mycket på det...bara göra det :)

Kram å hej!

Och till Amoz: qwerty :)

JibJab

Hey! Jag måste tipsa om Jibjab! Kul för den som är lättroad hehe. Det är helt enkelt korta videor där man kan byta ut huvudena mot bild på sig själv eller sina vänner. Eller också kan man använda de bilder som redan finns där, exempelvis Paris Hilton eller Hillary Clinton. Prova! Det kan va rätt kul :)

image80

För övrigt har det varit en trevlig dag! Vart ute ett par timmar, fikat hos ett par vänner och sen så kom mina föräldrar på besök :) Senare åkte jag å maken till en familj och satt å tjötade lite med dem, å sen kom en kompis över till oss på kvällen. Det var najs! Pizza blev det och så satt vi och snackade. Oj vad tiden gick snabbt! Men jag hann ändå med mer än jag brukar :) Och så var förresten min hamster helt speedad idag! Haha! Hon har vart jättetråkig de två veckorna vi haft henne, men så hände nåt ikväll! Hon klättrade, gnagde å sprang runt som en dåre i och utanför buren hihi. Men nu så har hon gått och lagt sig hehe tror jag det! Jag hade också vart slut om jag sprungit runt som henne ;)

Nu skall det bli skönt att äntligen få sova! 3 timmar... inhopp på tidningskörning inatt och sen blir det 7,5 timmars städning på söndag. Ja det är härliga tider :) Minns inte när jag hade en ledig helg sist :S Men men... ca 50 dagar kvar till semestern :D

Men nu: läggdags!

Glöm inte att skriva en rad så jag vet att du/ni finns ;) Kram!

Bröllop på g

Nästa vecka skall jag och min älskling på bröllop. Jag har halkat in på Scrapbooking och tänkte för en gångs skull göra ett eget kort till brudparet istället för att köpa ett som kanske flera köper. De har ju trots allt bjudit 150 pers! Vi hade drygt hundra och fick en del dubletter. Men det är ändå tanken som räknas :)

Så här blev det:

image76

Kortet skall vara en ljus röd nyans
...det blev något fel med färgerna i kameran kanske... Bilden och krumeluren är stämplat och bilden färglagt och borden har jag fuskat med och köpt färdig, sån där självhäftande... Jag funderar på att skriva något på framsidan... men vi får se ;) Innuti skall det i alla fall stå någonting!



Jag trodde inte att stämlar kunde vara så roligt. Det blev bara så kladdigt och trist. Men nu har jag äntligen lärt mig att man inte ska "doppa" stämpeln på dynan utan tvärtom! Haha, att jag inte fattade det ;)



När man ska färglägga en stämpel, så rekommenderar jag ProMarkerpennor! Ännu en sak som jag inte fattade... Som om det skulle vara skillnad på tusch och tusch?! Haha, va fel man kan ha ;) ProMarker gör att det inte blir ränder när man färglägger, och så kan man måla flera lager om man vill ha en intensivare färg. Men tänk på att använda en vattenlöslig stämpelfärg/dyna om ni ska färglägga med ProMarker! Bara ett tips ;)

Jämför priser också! Det kan skilja 5-6 kr per penna bland de olika försäljarna! Och det kan löna sig med att köpa en omonterad stämpel och sedan köpa ett akrylblock som man sätter den omonterade stämpeln på! För det blocket kan man ha flera olika stämplar på! En stämpel som är monterad kan man bara ha på det blocket...

Full fart mot helgen! :) Fast inget ledigt denna helgen heller...

Kram å  hej!


Veckans stereogram...v 14

image75

Veckans stereogram har även denna vecka ett djurtema. Ser ni vilket djur?

Senare kommer jag redovisa vad jag fick tag på på Scrapmässan...bara jag hittar kameraladdaren.... det är en annan femma ;)

Kram å hej!

RSS 2.0